Редактор: e-mail: Кадър бТВЖурналистът и писател Иво Иванов разказа една прекрасна история

...
Редактор: e-mail: Кадър бТВЖурналистът и писател Иво Иванов разказа една прекрасна история
Коментари Харесай

Журналист развълнува Сашо и Деси с прекрасна история за доброто

Редактор: 

e-mail: 

Кадър бТВ

Журналистът и публицист Иво Иванов описа една прелестна история в " Преди обед " по бТВ. Главни герои в нея са известна баскетболистка и затворнвик. Мая Мур, най-любимта ми баскетболистка, може би най-любима и на други, най-хубавата баскетболистка в света в продължение на години, двукратна олимпийска шампионка, многократна шампионка на Съединените Щати, европейска шампионка, това момиче, което в никакъв случай не губи, с каквото се захваща, постоянно е печелила. И в един миг тя се отхвърля от баскетбола най-неочаквано, на върха на славата. 28-годишна, спря кариерата си и ни остави озадачени, чакахме след няколко седмици тя да завоюва третия си си олимпийски орден, само че тя се отхвърли преди година и половина. 

Така стартира историята Иво Иванов.

Нямах визия за това нейно решение. Оказа се, че когато е била на 16, е посетила затвор. Баща й е свещеник, и понякога посещавала американските затвори с вярата да рехабилитира, да помогне на пандизчиите да бъдат интегрирани назад в обществото, да им даде честен компас. Там Мая се срещнала с няколко доста забавни пандизчии и за един от тях е била уверена, че е почтен, въз основата на неговия роман, на свидетелства, тя е уверена че е почтен и се захваща да му помогне да се върне в съда и да потвърди своята непорочност. Оказва се, че са направени голямо количество пропуски при следствието, прокуратурата е позволила пропуски, и по този начин нататък, добавя Иванов.

И по-късно тя открива и по-голямата история, фактът че Америка има една четвърт от пандизчиите на този свят. Америка има повече затворници от Китай, повече от Северна Корея, повече от която и да било страна, и като сбор, и като глава на популацията. Това значи ли, че Америка е най-престъпната страна в света? Не. Просто е имала такава политика, не е повода за сегашната администрация или предходната, повода е още от 80-те години, когато има политика на нулева толерантност и се вкарват в пандиза всеобщо хора за дребни закононарушения, и се основава една поточна линия доста бързо. Бърза процедура по вкарване на хора в пандиза. Така че на този човек Джонатан Айрънс, Мая Мур взема решение да посвети огромна част от живота си на неговото освобождение. 13 години пробва да го вкара назад в съда и да му помогне да потвърди своята непорочност. Помните ли какво беше споделил Морган Фрийман, беше споделил, че биологията е точна просвета, всичко е напън и време. Мая Мур също разбра това, напън и време, употребявайки своето въздействие, своето име, своите пари, с цел да го освободи този човек и другар, сподели още Иванов. 

На 1 юли предходната година Джонатан излезе от затвор в Сити Мисури. Аз отидох там и тя падна на колене, падна на колене и когато той излезе, всичките му близки пристигнаха да го посрещнат. Това беше почтен човек, от 17-годишен е в пандиза. 20 години, прекарал затворен почтен човек, който не е бил даже там по време на осъщественото закононарушение - въоръжен обир. И най-невероятното нещо се случи предходната година, септември месец, в американския еквивалент на " Преди обед ". В едно от най-популярните утринни излъчвания в Щатите се появиха Мая Мур и Джонатан Айрънс, индивидът, който тя свободи, и споделиха, че са сключили цивилен брак. Оказа се, че тези 13 години, малко, по-малко, неразбираемо тъкмо по кое време, са разбрали, че са основани един за различен и това тяхно взаимодействие през решетката е прераснало в обич. И малко, откакто той бе освободен, Мая му връчи свободата, по-късно му връчи и сърцето си. Това си е за филм, това е прелестна история за човещината, доброто и справедливостта, приключи Иво Иванов.

Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР